Vliegenramen/-deuren

Onze ‘Classic’-uitvoering biedt voor elk raam een geschikte oplossing. In elk raam past een hor van aluminium dankzij de grote verscheidenheid aan profieldiepten en de mogelijkheid om de profielen te buigen.
Typisch voor deze uitvoering is de hoekverbinding met verstekhoeken.
We maken al onze vliegenramen op maat. Ze zijn geschikt voor ramen van aluminium, pvc en hout.
Om de vliegenramen mooi te laten opgaan in de rest van het buitenschrijnwerk, kunt u ze laten lakken in meer dan 500 verschillende kleuren.
Kader
Bij de ‘Classic’-uitvoering hebt u de keuze uit verschillende kaderprofielen. Die vormen voor elke situatie een geschikte oplossing.
VR050 (16 mm) => Standaardkader van 16 mm, met een inkeping voor de plaatsing van een klikborstel.
VR060 (11 mm) => Dit kaderprofiel laat plaatsing tussen raam en rolluikgeleider toe.
VR080 (24 mm), VR090 (40 mm) => Deze profielen zijn iets dieper. Daardoor kan de alu-hor ook bij grote waterneuzen worden geplaatst. Ook als de raampartijen heel groot zijn, brengen deze profielen soelaas. De VR080 en de VR090 zijn bovendien voorzien van een inkeping voor de plaatsing van de klikborstel.
Dankzij de VR050, VR080 en VR090 kunnen ook bij dubbel-opendraaiende ramen - waar de makelaar op een ander vlak komt dan het kader - klikborstels worden gebruikt.
Om het vliegenraam te verstevigen (en dus doorbuiging tegen te gaan), maken we gebruik van een rond buisprofieltje. Dat wordt standaard in het midden geplaatst, maar kan naar wens worden verschoven. Vliegenramen die hoger zijn dan 1600 mm worden standaard uitgerust met twee tussenstijlen.
Vliegengaas
Het insectengaas dat we gebruiken, is gemaakt van glasfibervezel met dubbele verankeringspunten van de horizontale en verticale draden. De fijnmazigheid van het gaas (1,2 mm x 1,38 mm) houdt alle insecten op een veilige afstand.
Het vliegengaas van Belgische makelij is roestvrij, zelfdovend en bestand tegen grote temperatuurschommelingen.
Na opspanning behoudt het vliegengaas zijn vormvastheid.
Daarnaast kunnen onze klanten ook opteren voor Petscreen- en Clearview-gaas:
Met het Petscreen-gaas houdt u de insecten jarenlang buiten, ook als u huisdieren (katten, honden ...) hebt. Petscreen is beschikbaar in de kleuren grijs en zwart.
Het Clearview-gaas is zo geweven dat het een hogere doorkijkgraad heeft. Het veel dunner geweven Clearview-gaas is alleen in het zwart beschikbaar.